Abrakadabra.hr

Radi s nama

A što mi radimo

Upoznajte naš tim

PINGPONGS
ARHIVA
2015
2014
2013
2012
BLOG

Priča o #PosaoUp iliti kako sam dobila posao putem Tweetup natječaja

Piše: Martina Kolaček

Tada – studentica s poslom koji ne vodi nikuda. Sada – Community Manager Junior u Ping Pong dvosmjerne komunikacije. Mogućnosti su bezbrojne, mogli bismo reći, the sky's the limit. No, da ne brzam, kako je došlo do toga?

Sve je počelo još jednim groznim tjednom na poslu koji nije bio nimalo izazovan. Vođena sam mišlju da posao mora biti izazovan, a izazov mora biti zabavan. U tom trenutku, to nije bilo tako. Samo jednim poslanim linkom za razgovor za posao, sve se nekako preokrenulo za 180 stupnjeva. Prijatelj mi je poslao link za natječaj #PosaoUp i odmah mi je bilo jasno – ja moram dobiti taj posao. Mislim, konačno ću imati opravdanje zašto sam stalno na Facebooku i zašto imam 6 profila na društvenim mrežama. :) Tvitnula sam da se prijavljujem na #PosaoUp i počela pripremati prezentaciju o sebi.

Priča o #PosaoUp iliti kako sam dobila posao putem Tweetup natječaja

Kako da se opišem kreativnoj tvrtki koja traži ambicioznu osobu, voljnu raditi i koja je aktivna na društvenim mrežama i prati trendove? Napravila sam Prezi CV i odlučila ono što najbolje znam, pričati. Došao je dan Tweetupa, naravno, došla sam pola sata prerano što mi je dobro došlo jer sam se riješila treme vidjevši sve te super i ljubazne ljude koju su jedva čekali da svi kandidati dođu. Imali smo 3 minute za kreativnu prezentaciju sebe i odgovor na pitanje koji bi brend (i zašto) voljeli voditi na društvenim mrežama. Primijetim da su svi posjetitelji, kandidati i zaposlenici jednako zaluđeni gadgetima kao i ja, checkinaju se, shareaju slike, tvitaju – a meni smarthphone na popravku i imam privremenu „ciglicu“ koja jedva pošalje SMS. Frustrirana što i ja ne mogu tvitnuti svoje oduševljenje konceptom i idejom natječaja, samo držim fige da ne budem prva koja prezentira. Neka netko drugi probije led. :) Izmjenjivali su se odlični kandidati, jedan za drugim sa super iskustvom i zanimljivom prezentacijom, zaista, u tom trenu sam razmišljala kako bi ih mogla slušati cijeli dan. Izgleda da je voajerizam glavna odlika ovisnika o društvenim mrežama. Ideja tvitanja o kandidatima tijekom njihove prezentacije samo je pokazala da Ping Pongovci itekako znaju što rade.

Priča o #PosaoUp iliti kako sam dobila posao putem Tweetup natječaja

Prozvali su mene. Ruž na zubima valjda nemam, šlic zakopčan, pazi da ne padneš. Hrabro stajem pred sve te ljude i pomislim, daj se smiri, pa samo budi onakva kakva jesi i nabacila sam najveći osmijeh koji imam. Preživjela sam, čak sam nabacila poneku šalu. Nastavak večeri prošao je u ugodnom druženju uz zakusku i piće. Nisam skrivala oduševljenje samom idejom i načinom natjecanja. Prolaskom u drugi krug skoro sam dobila srčani od uzbuđenja, ali bacila sam se na posao i dva dana radila zadatak kao da mi je zadnji na svijetu. Slijedio je prolazak u zadnji krug, veselju nema kraja, ali trudila sam se smiriti jer konkurencija je jaka i nisam htjela biti razočarana. Bila sam u tramvaju kada sam dobila TAJ poziv, vrhunac mjeseca, ma vrhunac godine. Dobila sam posao. Iako sam u tom trenu htjela vrištati od sreće, poštedjela sam Krešu gubljenja sluha s druge strane slušalice, a i putnici u tramvaju bi me čudno gledali. Sada sjedim na poslu, pišem vam o svom iskustvu, ali nedostaje mi toliko pozitivnih atributa kojima bih opisala ovaj put koji sam prošla. Iako, čeka me još duži, puno učenja i prakse, ali jedino što na to mogu reći je – jedva čekam!


12.12.2012.

0

POSTAVITE KOMENTAR

Trenutno ne postoje komentari vezani za ovu temu.


Copyright 2012
Ping Pong
Sva prava zadržana