Abrakadabra.hr

Radi s nama

A što mi radimo

Upoznajte naš tim

PINGPONGS
ARHIVA
2015
2014
2013
2012
BLOG

#HUOJ16 – Top 10 trenutaka pod povećalom

Piše: Nina Remenar

Edukacija je sastavni dio prakticiranja odnosa s javnošću s obzirom na dinamične trendove koji se neprestano mijenjaju. Ključno je ostati u toku, a to često naglašavamo i u našoj agenciji. Sudjelovanje na 16. HUOJ-evoj konferenciji imena „Kampanje pod povećalom“ u Opatiji bila je savršena prilika za edukaciju koju smo kolegica Marina i ja objeručke prihvatile. Tijekom proučavanja rasporeda predavanja, shvatila sam da ćemo kroz dva dana imati priliku uživo vidjeti i čuti predavanja nekih od autora čije smo knjige čitale tijekom studentskih dana. A da stvar bude još bolja, pružena nam je prilika biti u društvu legendarnih hrvatskih PR-ovaca koje smo svi promatrali u ulozi pokretača nekih od najprepoznatljivijih brendova na tržištu te istovremeno učiti kroz njihova iskustva.

Stavljam pod povećalo top 10 stvari koje su tijekom konferencije na mene ostavile najveći dojam:

1. Inspirativna Anne Gregory koja nas je podsjetila na ljepotu struke jer omogućava pokretanje pozitivnih trendova ukoliko to želimo. Jednostavnom rečenicom dala je lajtmotiv predavanju kao i cijeloj konferenciji: „Cilj mora biti organizacija koja ce slušati ljude i rješavati probleme umjesto da ih stvara.“

2. Priča Ranka Vučinića o stvaranju brenda Medveščak na panel diskusijii „The Name of the Game – Odnosi s javnošću u sportu“.Vučinić je govorio o stvaranju brenda Medveščak i raznim izazovima s kojima se pritom susretao,te kao ključ uspjeha istaknuo maksimalnu uključenost svih sudionika te međusobnu učinkovitu komunikaciju.

3. Ozren Müller ispričao nam je pozadinsku priču o uspjehu obitelji Kostelić te kako je Janičina pomalo nespretna komunikacija zapravo osvojila medije. Dakako,bilo je potrebno stvoriti odnos s tim istim medijima i truditi se u svakom trenutku ponuditi im kvalitetan i zanimljiv sadržaj. „Ako to uspijemo, sportašu će biti oprošten i neuspjeh“, istaknuo je Müller.

4. Razgovor o neizostavnom emotivnom ulaganju u posao zbog kojeg sam odvrtila sve projekte na kojima sam radila od kad sam u agenciji i shvatila da, nakon svih izazova s kojima sam se suočavala, na kraju ostaje samo jedan veliki osjećaj ponosa. Vjerujem da nisam bila jedina u prostoriji koja je doživjela taj „trip down memory lane“.

5. Jesper Falkheimer sa švedskog sveučilišta u Lundu i šarmantna uporedba struke s jazz bandom zbog svoje sklonosti improviziranju i korištenju više instrumenata istovremeno.Upravo slušam Milesa Davisa. Coincidence? I think not!

6. Dinamična rasprava posvećena uvijek zanimljivoj političkoj komunikaciji u Hrvatskoj i osvrt na komunikaciju predsjedničkih kandidata tijekom predizborne kampanje.

7. Lekcija Krešimira Macana o posljedicama nepridržavanja dogovorene komunikacijske strategije i njegovo spremno odgovaranje na prozivke za Josipovićev poraz.

8. Uvijek slikovit, ali konkretan sociolog i profesor Dražen Lalić koji je definirao trenutak u kojem je Josipović izgubio izbore.Lalić smatra da je Vilibor Sinčić presudio bivšem predsjedniku kad je tijekom televizijskog sučeljavanja usporedio svoje političko neiskustvo s dugogodišnjim iskustvom svojih suparnika koje su već debelo trebali iskoristiti i doprinjeti situaciji u Hrvatskoj.

9. Druženje s kolegama iz struke i osjećaj pripadnosti jednoj od najdinamičnijih struka današnjice.

10. I za kraj, miris mora i Opatija bajna.


13.07.2015.

0

POSTAVITE KOMENTAR

Trenutno ne postoje komentari vezani za ovu temu.


Copyright 2012
Ping Pong
Sva prava zadržana