Abrakadabra.hr

Radi s nama

A što mi radimo

Upoznajte naš tim

PINGPONGS
ARHIVA
2015
2014
2013
2012
BLOG

Društvene mreže i aplikacije stvorene za ljeto

Piše: Mia Biberović

Ljeto je tu, kao i vrijeme godišnjih odmora. No, to ne znači da ćemo se odspojiti s interneta i zaboraviti da društvene mreže postoje. Barem osobno ne planiram nešto slično učiniti. Samo ću možda privremeno promijeniti svoje virtualne adrese na neke druge, stoga evo par aplikacija i društvenih mreža koje planiram koristiti ovoga ljeta, naravno, većinom u mobilnim verzijama.

Facebook

Ne, ljeto nije ljeto ako se ne stavljaju fotografije na Facebook i stvaraju zazubice onima koji nisu na godišnjem odmoru. Ja na plaži, ja močim noge u plićaku, ja pišem kako je more super dok se drugi prže na 37 stupnjeva. Facebook je definitivno mjesto gdje je JA na prvome mjestu i ovoga ljeta to maksimalno planiram iskoristiti. Kako ću na more otići u vrijeme kad će se većina prijatelja već vratiti kućama, gledat će moju nasmijanu facu iz svojih vrelih ureda i kuća kako viri iz jadranskih valova ili pije mrzlo pivo, baš kao što sam i ja njihove gledala.

Eto vam sad! :)

Cinemagram

Cinemagram

Moja najnovija ljubav. :) Nikad nije bilo lakše kreirati gifiće koji ste do sada viđali na tumblrovima, blogovima, forumima ili drugim mračnim kutevima interneta. Svaku situaciju kojoj sudjelujete, svaki filmić koji snimite možete pretvoriti u gif i iskoristiti ga u pravome trenutku. Očekujte valove, vijorenje kose na vjetru, pjenušanje kakvog hladnog pića ili ples sjene na suncu.

Foursquare

Kad god se nalazim u novome mjestu, Foursquare mi je od velike pomoći. Gdje izaći, što pojesti, koja je plaža dobra, gdje ima besplatan WiFi – vrijedni Foursquareaši ostavljaju što više savjeta, što je od velike pomoći. Bit ću dobra i ostaviti tipove za buduće posjetitelje. Naravno, dobar je osjećaj kada postaneš mayor neke plaže ili lokalne konobe i pohvališ se okolo o tome. Još ako otključaš koji special, sreći nema kraja!

Instagram

Instagram

Nema do retro slika zalaska sunca i krasne plaže! Čak i one oblačnije dane mogu pretvoriti u sunčane uz pomoć omiljenog mi filtera Rise. Čak i ako padne kiša, Instagram će ju uljepšati. Ništa mi neće moj godišnji pokvarit, apšuvari vari...

Twitter

Izvor svih tračeva! Gdje ćeš prije znati da se negdje dogodila prometna nesreća ili kakvo je stanje na graničnim prijelazima ili da su Angelina Jolie, Brad Pitt i njihov čopor dječice posjetili neko mjestašce na našem moru? Možda se baš i nađem u njihovoj blizini i fotkam ih samo za tviteraše. Ili se možda samo javim s informacijom o temperaturi mora. Ako nekoga zanima. :)

Shoe Addicts

Shoe Addicts

Aplikacija domaće izrade koja je osvojila moje srce. Spoj Instagrama i cipela! Iako planiram većinu godišnjeg odmora provesti bosa, ulovit ću tu i tamo koju zgodnu sandalicu ili japanku koja se šeće po kamenim ulicama kakvog primorskog gradića. I podijeliti slikicu s drugim ljubiteljima cipela.

Dakle, kao što vidite, ovoga ljeta ću dati sve od sebe da me zamrzite i da mi zavidite. Baš kao što i ja zavidim onima koji su još krajem svibnja počeli postati fotografije morskog pejzaža ili se čekirati na raznoraznim plažicama. I, da, fotke stopala će biti u prvom planu, jer ćete gledati svijet iz moje perspektive.

A vi? Koje ćete društvene mreže koristiti na godišnjem odmoru?


06.07.2012.

0

POSTAVITE KOMENTAR

Trenutno ne postoje komentari vezani za ovu temu.


Copyright 2012
Ping Pong
Sva prava zadržana