Abrakadabra.hr

Radi s nama

A što mi radimo

Upoznajte naš tim

PINGPONGS
ARHIVA
2015
2014
2013
2012
BLOG

3 razloga zašto je dobro biti prisutan na konferencijama

Piše: Kornelija Vukasović

Konferencije su mjesto gdje se možete opušteno družiti s klijentima, predstaviti se potencijalnim klijentima i napokon popiti kavu s kolegama. Pružite si priliku za profesionalni i osobni razvoj i opustite se od svakodnevice. Gdje ćemo se sresti u 2016.?Volim ići na konferencije kao i edukacije i razna druga događanja gdje imam priliku upoznati nove ljude i družiti se s ljudima iz struke. I naučiti nešto novo, naravno. Volite li i vi? Ne baš? Možda vam ova 3 razloga budu inspiracija da ipak odete idući puta.  

1.  U neformalnom okruženju lakše se razgovara

Ove godine na Weekendu smo, kao i prethodnih, pozvali sve naše klijente, koji su se zatekli u Rovinju, na ručak ili večeru. U svakodnevnom radnom ritmu stignemo se vidjeti jednom mjesečno, proći kroz napravljeno i planove za idući mjesec. Gotovo uvijek se ti sastanci održavaju u uredu. 
Zbog toga se jako veselimo neformalnim druženjima, kao i naši klijenti (bar nam tako uvijek kažu :)), jer vrlo malo pričamo o poslu, a puno o različitim životnim temama. Nakon takve večeri suradnja postaje bolja jer je jednostavnije stati u tuđe cipele kad dobro poznajete osobu s kojom surađujete.


2. Već dugo niste popili kavu s kolegama iz struke

Koliko puta ste u zadnjih mjesec dana završili razgovor s nekim: „E, a kad ćemo na kavu?“ Opet ću se izvući na svakodnevicu koja nas uvuče u začarani krug pa te kave ostaju nepopijene. Konferencije su idealna prilika da pobjegnete s dosadnog predavanja na kavu s kolegama i čujete najnovije tra… khm, vijesti. 


3. Naučite nešto novo

Ako ste već dugo u struci, vjerujem da, kao i ja, teško nalazite predavanja na kojima ćete čuti nešto novo. No, case study se uvijek isplati poslušati kao i panele koji znaju biti jako zabavni. 
Novi ste u struci? Onda ste obavezni na predavanjima. Nemojte se bojati prići predavaču nakon predavanja ako vam je bilo neugodno postaviti pitanja pred punom dvoranom. Rado ćemo s vama podijeliti svoje znanje i razmišljanja.A što ako želite ići na konferenciju, a ne znate kako uvjeriti upravu da vas pošalje?

Složite plan događanja, ubacite cijene i datume do kad su rane prijave i prezentirajte im to sve kad su dobro raspoloženi kao benefit za tvrtku. Koristite zvučna imena predavača kao i teme predavanja. Vi najbolje znate što je dobro za vaš poslovni razvoj. Uvjerite u to i upravu. Možda nećete otići baš na sva željena događanja, ali sam sigurna da ćete otići bar na neka. 
Što ako vas uprava odbije, a vi baš jako želite ići? Uvijek možete sami platiti kotizaciju i uzeti godišnji. Ulaganje u vlastito znanje i razvoj isplati se prije ili kasnije.

Vidimo se na nekoj od idućih konferencija!


09.11.2015.

0

POSTAVITE KOMENTAR

Trenutno ne postoje komentari vezani za ovu temu.


Copyright 2012
Ping Pong
Sva prava zadržana